Baikalmeer

Het diepste zoetwatermeer van de wereld en een van de oudste meren op aarde (20-30 miljoen jaar) met een oppervlakte zo groot als België.

Het Baikalmeer is een  aantrekkelijke bestemming voor natuurliefhebbers en mensen die hun vakantie actief willen doorbrengen.

Baikalmeer in de winter is net zo mooi als in de zomer, maar dan anders.

Wij organiseren verschillende soorten trips naar het Baikalmeer bijvoorbeeld: wandeltochten, cruises, paardentochten, natuur & cultuur, rafting, fietstochten en hondensledetochten.

Een bezoek aan het Baikalmeer kan zeker deel uit maken van uw Transsiberië Express reis. Check onze korte programma’s bij Baikalmeer.

Onderstaand een paar voorbeelden van onze reisprogramma’s. Misschien wilt u net iets anders: meer dagen, minder dagen, reist u alleen, samen of juist met een grote groep. Geef u uw wensen aan ons door – wij doen ons best om een passend programma voor u samen te stellen.

Groepsreizen naar het Baikalmeer

Van kust tot kust

8 dagen – groepsreis – gegarandeerd vertrek 

per person vanaf

v.a. € 1.100,-

Het Ijs Koninkrijk

8 dagen – groepsreis – gegarandeerd vertrek 

per person vanaf

v.a. € 1.250,-

Grote oversteek van Baikalmeer

7 dagen – groepsreis – gegarandeerd vertrek 

per person vanaf

v.a. € 990,-

Individuele reizen naar het Baikalmeer

Baikalmeer - het wonder van de natuur

een onvergetelijke tijd bij het Baikalmeer

8 dagen / 7 nachten

(exclusief de heen-/terugreis naar en van Irkoetsk)

 • Individuele rondreis 
 • Seizoen: zomer
 • Groepsgrootte: 5-7 pers.

ROUTE:  Irkoetsk – Listvjanka – Circumbaikal Spoorweg – Listvjanka – Olchon eiland – Irkoetsk 

Prijs vanaf EUR 975- p.p.

Hoogtepunten:

Voel de energie van de wateren van het Baikalmeer

Bezoek de Siberische stad Irkoetsk

Maak kennis met het Olchon-eiland en zijn ongelooflijk mooie baaien en kapen

Leer meer over de Siberische cultuur en geschiedenis

De zomer is de meest aangename tijd om naar het Baikalmeer te reizen: de zon, bloemen geuren, mooie uitzichten, felle kleuren en vreugde. Daarom komen er in de zomer veel toeristen naar Baikal om te varen, te wandelen, in de open lucht te slapen en te vissen. Tijdens deze 8-daagse trip maakt u kennis met Irkoetsk, Listvjanka en het Olchon-eiland, waar de zon bijna het hele jaar door schijnt. Daar maakt u een wandeltocht langs de Circumbaikal spoorweg. Geniet u van de natuur, de cultuur en de gastvrijheid van de locale bewoners.


Dag 1 Irkoetsk 

U wordt op het vliegveld van Irkoetsk opgehaald en naar het hotel gebracht. U heeft na het inchecken even wat tijd om bij te komen en te rusten. U wordt daarna weer opgehaald voor een privé citytrip (2 uur, per auto). De citytrip begint bij het historische gedeelte van de stad: Epiphany kathedraal, de oudste stenen kerk van onze Heiland en de enige katholieke kathedraal in Irkoetsk, de Poolse Rooms-Katholieke kerk. De tour leidt u langs het Kirov plein en het circus. De rondleiding brengt u door hoofdstraat van Irkoetsk, de Karl Marksstraat, om vanuit daar naar de Angara rivierdijk te gaan, waar u het monument van Alexander III ziet. We sluiten af met een bezoek aan het district van historische houten gebouwen. Na citytrip – vrije tijd. Overnachting in het hotel in Irkoetsk.

Dag 2 Listvjanka (ontbijt, lunch)

Na het ontbijt en het uitchecken gaat u met de auto naar Listvjanka, een dorp op 60km van Irkoetsk. Een tour door Listvjanka bij aankomst. Bezoek van een lokaal biologisch museum met een aantal aquaria. In één van de aquaria is het enige zoogdier, een Baikal zeehond te zien. De gids laat u de beroemde Sjamaan Steen zien en vertelt u de legende over de stoute Angara-rivier. Neem een stoeltjeslift naar een nabijgelegen uitkijkpunt (* de stoeltjeslift werkt niet op maandag, het is een vrije dag) Een mooie kans om panoramische foto’s van Baikal van bovenaf te maken. 

Lunch met Baikal cuisine.

Na de lunch een bezoek aan een lokale 19e eeuwse houten Sint-Nicolaaskerk en een lokale vismarkt waar u een grote verscheidenheid aan vis zult zien. Inchecken in het gasthuis. Vrije tijd. Overnachting.

Dag 3 Circum-Baikal spoorweg (ontbijt, lunch)

Na het ontbijt maakt u een wandeling die begint en eindigt in Listvjanka. Daarna maakt een oversteekt op een veerboot over de Angara rivier naar haven van Baikal. U wandelt langs het meer en de Circum-Baikal Spoorweg tot de eerste of tweede tunnel. Aan de kust zal de gids een heerlijke lunch op een kampvuur voor u koken. ‘s Avonds keert u terug naar Listvjanka. Overnachting.

Dag 4 Listvjanka/Irkoetsk (ontbijt)

Na het ontbijt vertrekt u naar  Irkoetsk. Onderweg bezoekt u het houten architectuur openluchtmuseum “Taltsy”. In het museum ziet u de nederzettingen van de inheemse bevolking van het Siberië van de 17e tot de 20e eeuw. Sommige van de gebouwen in het museum komen uit de dorpen die overstroomd zijn geweest na de bouw van een dam in Irkoetsk. Inchecken in het hotel Irkoetsk. Vrije tijd. Overnachting.

Dag 5 Olchon eiland (ontbijt, avondeten)

Na het ontbijt reist u naar het dorp Choezjir op het Olkhon eiland met de auto en het veerpont. Dit duurt ongeveer 5 à 6 uur. Choezjir is het belangrijkste dorp van het eiland met een bevolking van 1500 mensen. Inchecken in het hotel in de middag. Na wat rust geniet u van de zonsondergang op de Kaap van de Sjamaan in de buurt van het dorp Choezjir. Overnachting.

Day 6 Olchon eiland (ontbijt, lunch, avondeten)

Na het ontbijt vertrekt u voor de dag lange reis naar het noordelijk deel van het eiland Olchon met de auto. Bezoek aan de hoogtepunten van het eiland, zoals de Peschanaya baai, de Sagaan Khushun kaap en de mysterieuze Choboj kaap. U zult mee worden genomen naar de beste uitzichtpunten van Olchon eiland, waar de gids u zal laten kennismaken met de lokale legendes uit deze streek. Geniet van een lunch gekookt door uw gids op een kampvuur. Terug naar het dorp. Overnachting.

Day 7 Irkoetsk (ontbijt)

Na het ontbijt uitchecken uit het hotel. Transfer naar Irkoetsk. Inchecken in het hotel in de late namiddag. Vrije tijd. Overnachting in Irkoetsk.

Day 8 Irkutsk (ontbijt)
Dit is de laatste dag van uw trip naar Baikalmeer. Na het ontbijt uitchecken uit het hotel. Vertrek terug naar huis.

Omdat u naar Irkoetsk  in Moskou gaat overstappen, kunt u uw reis aanvullen met een programma en een overnachting in Moskou. U kunt dan de volgende dag weer naar Amsterdam doorvliegen.

Richtprijs voor deze reis is EUR 975- p.p. 

Uw reisdata bepaalt u zelf. Deze prijs geldt voor een groep van minimaal 5 personen. Als u met een kleinere groep wil reizen of bij een groep aansluiten, informeer dan naar de mogelijkheden.

De prijs kan variëren afhankelijk van de Russische roebel wisselkoers, uw reisdata en de beschikbaarheid van de accommodatie. Neem contact met ons op om naar de actuele prijs te informeren.

De prijs is inclusief: 

 • Overnachtingen:

3 nachten in een twin kamer in het Angara hotel 3* in Irkoetsk; 

2 nachten in een twin kamer in Usadba Demidova gasthuis in Listvjanka, ensuite kamer; 

2 nachten in een twin kamer in Baikalov Ostrog hotel, op het Olchon eiland, ensuite room

 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Transfers zoals vermeld in het programma
 • Engelstalige reisleiding
 • Tours en rondleidingen zoals vermeld in het programma 
 • Veerboot tickets Listvjanka – Port Baikal – Listvjanka
 • Museumkaartjes
 • Toegang tot Nationaal park 
 • Stoeltjeslift tickets
 • Visum uitnodiging

De prijs is exclusief:

 • Vlucht naar Irkoetsk en terug
 • Visum voor Rusland
 • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventuele optionele excursies

Baikalmeer: van west naar oost

reis naar het diepste en oudste meer ter wereld

9 dagen / 8 nachten

(exclusief de heen-/terugreis naar en van Irkoetsk)

 • Individuele rondreis 
 • Seizoen: zomer
 • Groepsgrootte: 5-7 pers.

ROUTE:  Irkoetsk – Listvjanka – Olchon eiland – Oest-Bargoezin – Bargoezinvallei – Oelan-Oede

Prijs vanaf EUR 1.755- p.p.

Hoogtepunten:

U geniet van de mooiste uitzichten van het Baikalmeer

U maakt kennis met de Russische en Boerjatische cultuur

U doorkruist Olchon-eiland, het sacrale plek van de noordelijke sjamanen

U bezoekt legendarische Bargoezinvallei, waar de beroemde Genghis Khan was begraven

Tijdens deze 9 dagen durende trip naar het Baikalmeer geniet u niet alleen van de vele natuurparels van de regio, maar maakt u ook kennis met de Russische en Boerjatische cultuur. Traditionele gerechten eten van Russen en Boerjaten en de Russische banya bezoeken maakt uw belevenis van de regio Baikal helemaal compleet. 

Aan deze klassieke trip kunnen wij actieve elementen toevoegen zoals wandeltochten, mountainbiketochten en overnachtingen in tenten in de zomer; schaatsen op Baikal ijs, hondensleetochten en sneeuwscootertochten in de winter. Deze trip kan zowel korter als langer gemaakt worden en aangevuld worden met een verblijf in Moskou of een andere stad, of meerdere steden in Rusland.

Dag 1 Irkoetsk 

U wordt opgehaald op het vliegveld van Irkoetsk en naar het hotel gebracht. U heeft na het inchecken even wat tijd om bij te komen en te rusten. U wordt daarna weer opgehaald voor een privé citytrip (2 uur, per auto). De citytrip begint bij het historische gedeelte van de stad: de Epiphany kathedraal, de oudste stenen kerk van onze Heiland en de enige katholieke kathedraal in Irkoetsk, de Poolse Rooms-Katholieke kerk. De tour leidt u langs het Kirov plein en het circus. De rondleiding brengt u door de hoofdstraat van Irkoetsk, de Karl Marxstraat, om vanuit daar naar de Angara rivierdijk te gaan, waar u het monument van Alexander III ziet. We sluiten af met een bezoek aan het district van historische houten gebouwen. Na citytrip – vrije tijd. Overnachting in het hotel in Irkoetsk.

Dag 2 Listvjanka (ontbijt)

Na het ontbijt gaat u met de auto naar Listvjanka, een dorp op 60km van Irkoetsk. Onderweg bezoeken we het houten architectuur openluchtmuseum “Taltsy”. In het museum ziet u de nederzettingen van de inheemse bevolking van het Siberië van de 17e tot de 20e eeuw. Sommige van de gebouwen in het museum komen uit de dorpen die overstroomd zijn geweest na de bouw van een dam in Irkoetsk. Een tour door Listvjanka bij aankomst. Bezoek aan een lokaal biologisch museum met een aantal aquaria. In één van de aquaria is het enige zoogdier, een Baikal zeehond te zien. Te voet gaan we naar een nabijgelegen uitkijkpunt. Een mooie kans om panoramische foto’s van Baikal van bovenaf te maken. Geniet van uw bezoek aan een lokale 19e eeuwse houten Sint-Nicolaaskerk en een lokale vismarkt waar u een grote verscheidenheid aan vis zult zien. Inchecken in het gasthuis. Vrije tijd. Overnachting.

Dag 3 Olchon eiland (ontbijt)

Na het ontbijt gaat u met de auto naar Choezjir, het belangrijkste dorp van het eiland met een bevolking van 1500 mensen. Daarna bezoekt u het Maloje More (“kleine zee”) – de schilderachtige baai (of eigenlijk een zeestraat) in de buurt van het Olchon eiland (dit duurt ongeveer 3 à 4 uur) en vanuit daar gaat u met de veerboot weer terug naar het eiland Olchon. Op de tegenoverliggende oever wordt u met een Russische militaire 4×4 voertuig opgehaald en naar Choezjir gebracht (de rit duurt ongeveer 1 uur). In de middag inchecken in het gasthuis en heeft u tijd om te rusten. Later deze dag geniet u van de zonsondergang op de Kaap van de Sjamaan in de buurt van het dorp Choezjir. Overnachting in het gasthuis. 

Dag 4 Olchon eiland (ontbijt, lunch)

Na het ontbijt vertrekt u voor de dag lange reis naar het noordelijk deel van het eiland Olchon met de auto. U bezoekt  de hoogtepunten van het eiland, zoals de Peschanaja Baai, de Sagaan Khushunkaap en de mysterieuze Choboj kaap. U zult mee worden genomen naar de beste uitzichtpunten van het Olchon eiland, waar de gids u zal laten kennismaken met de lokale legendes uit deze streek. Geniet van een lunch gekookt door uw gids op een kampvuur. Daarna keert u terug naar het dorp. Overnachting in het gasthuis.

Dag 5 Oest-Bargoezin (ontbijt, lunch, avondeten)

Na het ontbijt gaat u met de boot naar het dorp gelegen aan de oostelijke oever van het Baikalmeer – Turka. U steekt het Baikalmeer over op het diepste en breedste punt! Daarna gaat u met de auto naar Oest-Bargoezin. Inchecken in het resort in Oest-Bargoezin in de avond. Overnachting.

Dag 6 Bargoezinvallei (ontbijt, lunch, avondeten)

Na het ontbijt vertrekt u naar de Bargoezinvallei. Deze plaats wordt beschouwd als heilig voor de Boerjaten en zoals legendes zeggen, is dit waar Genghis Khan’s moeder is geboren. In de avond heeft u een traditioneel Burjat diner. Overnachting in de resort.

Dag 7 Oelan-Oede (ontbijt)

Na het ontbijt vertrekt u naar Oelan-Oede. Inchecken in het hotel in de late namiddag. Rust. Overnachting.

Dag 8 Oelan-Oede (ontbijt, avondeten)

Na het ontbijt gaat u verder met het volgende deel van de tour door het verkennen van de cultuur van het boeddhisme in de beroemde Ivolginsky datsan. U zult zeker van de schoonheid van de vallei van de Ivolginsk genieten. We lopen bijna anderhalf uur rond bij het klooster, we gaan de tempels binnen en luisteren naar de gebeden. U bezoekt het dorp van de Oud Gelovigen waar u luistert naar de volksliederen van de gemeenschap en waar u veel interessante details over hun cultuur zult ontdekken. Diner in oud Russische stijl.

Dag 9 Oelan-Oede (ontbijt)

Na het ontbijt uitchecken. Hier eindigt uw trip en vertrekt u terug naar Nederland. 

Richtprijs voor deze reis is EUR 1.755- p.p. 

Uw reisdata bepaalt u zelf. Deze prijs geldt voor een groep van minimaal 5 personen. Als u met een kleinere groep wil reizen of bij een groep aansluiten, informeer dan naar de mogelijkheden.

De prijs kan variëren afhankelijk van de Russische roebel wisselkoers, uw reisdata en de beschikbaarheid van de accommodatie. Neem contact met ons op om naar de actuele prijs te informeren.

De prijs is inclusief: 

 • Overnachtingen: 1 nacht in een twin kamer in het Angara hotel 3* in Irkoetsk; 1 nacht in een twin kamer in Nikolay’s gasthuis in Listvjanka, ensuite kamer; 2 nachten in een twin kamer in het Baikalov Ostrog hotel op het Olchon eiland, standard kamer; 2 nachten in een twin kamer in het “Tourist resort Sindbad” in Oest-Bargoezin, WC en douche in een apart gebouw; 2 nachten in een twin kamer in het Sagaan Morin hotel 3* in Oelan-Oede
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Transfers zoals vermeld in het programma
 • Engelstalige reisleiding
 • Tours en rondleidingen zoals vermeld in het programma 
 • Museumkaartjes
 • Toegang tot Nationaal park 
 • Visum uitnodiging

De prijs is exclusief:

 • Vlucht naar en van Irkoetsk
 • Visum voor Rusland
 • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventuele optionele excursies

De sprookjeswinter van het Baikalmeer

voel de magie van het Baikal ijs

7 dagen / 6 nachten

(exclusief de heen-/terugreis naar en van Irkoetsk)

 • Individuele rondreis 
 • Seizoen: zomer
 • Groepsgrootte: 4-7 pers.

ROUTE:  Irkoetsk – Listvjanka – Olchon eiland – Irkoetsk

Prijs vanaf EUR 895- p.p.

Hoogtepunten:

Ervaar de Siberische winter op zijn mooist

U ziet het Baikalmeer vanaf de beste uitkijkpunten

U bezoekt de beroemde Sjamaan Kaap op Olchon-eiland

U heeft de gelegenheid om te schaatsen op prachtig natuurijs van het Baikalmeer

Wat is de Siberische winter mooi! Word ervan overtuigd tijdens deze 7 dagen durende trip. Als u de blauwe lucht en het heldere ijs van het Baikalmeer ziet, raakt u voorgoed verliefd op dit natuurwonder. Een perfecte ontsnapping uit de grijze Hollandse winter. In januari wordt het Baikalmeer helemaal bedekt met ijs, maar pas in februari – maart is het ijs dik en veilig genoeg om erop te schaatsen,  te sleeën en te rijden. 

Als een echte kunstenaar creëert Baikal grillige opengewerkte paleizen en grotten van doorzichtig en stralend ijs op de rotsachtige kusten. Het bouwt abstracte glasfiguren, hummocks langs de kusten, die de zon, vooral de ondergaande zon, met alle denkbare kleuren laat spelen en fonkelen.

Baikal-ijs is ongelooflijk transparant. Zelfs meters ver van de kust kunt u de rotsachtige bodem zien. Als u met een sneeuwscooter, quad of hovercraft op het ijs rijdt, kunt u stoppen bij het sneeuwvrije deel van de ijskap en in de diepte onder het ijs turen. De duisternis onder uw voeten is spannend, vooral als u zich de diepte van een kilometer voorstelt, waarvan slechts een meter bevroren water u scheidt. De angst wisselt snel met een geweldig gevoel van vliegen, zweven boven de afgrond.

Dag 1 Irkoetsk 

U wordt op het vliegveld van Irkoetsk opgehaald en naar het hotel gebracht. Na het inchecken heeft u tijd om wat te rusten en daarna wordt u voor een 2 uur durende auto citytrip opgehaald. De citytrip begint bij het historische gedeelte van de stad: de Epiphany kathedraal, de oudste stenen kerk van onze Heiland en de enige Katholieke kathedraal in Irkoetsk, de Poolse Rooms-Katholieke kerk. De tour leidt u langs het Kirov plein en het circus. De rondleiding brengt u door hoofdstraat van Irkoetsk, de Karl Marksstraat, om vanuit daar naar de Angara rivierdijk te gaan, waar u het monument van Alexander III ziet. We sluiten af met een bezoek aan het district van historische houten gebouwen. Vrije tijd. Overnachting.

Dag 2 Listvjanka (ontbijt)

Ontbijt. Met de auto vertrekt u naar het dorp Listvjanka, op 60km van Irkoetsk. Onderweg bezoekt u het houten architectuur openluchtmuseum “Taltsy”. In het museum ziet u de nederzettingen van de inheemse bevolking van het Siberië van de 17e tot de 20e eeuw. Sommige van de gebouwen in het museum komen uit de dorpen die overstroomd zijn geweest na de bouw van een dam in Irkoetsk. Bij aankomst in Listvjanka rijden wij rond om kennis te maken met de bezienswaardiheden. U bezoekt een lokaal biologisch museum met een aantal aquaria. In één van de aquaria is het enige zoogdier, een Baikal zeehond te zien. Te voet gaan we naar een nabijgelegen uitkijkpunt. Een mooie kans om panoramische foto’s van Baikal van bovenaf te maken. U bezoekt daarna een  19e eeuwse houten Sint-Nicolaaskerk en een lokale vismarkt waar u een grote verscheidenheid aan vis zult zien. Inchecken in het gasthuis. Vrije tijd. Overnachting.

Dag 3 Listvjanka (ontbijt)

Dit is een vrije dag, u kunt wat relaxen of uw tijd juist actief doorbrengen met een echt Siberisch entertainment zoals hondensleetocht of sneeuwscootertocht langs het Baikalmeer of zelfs op het ijs als het stevig genoeg is. U zult veel mooie beelden zien, gemaakt van het helder ijs uit het Baikalmeer. Overnachting.

Dag 4 Olchon eiland (ontbijt, avondeten)

Ontbijt. U reist met de auto (over een ijsoversteek) naar het dorp Choezjir op Olkhon eiland. De rit duurt ongeveer 5 à 6 uur. Choezjir is het belangrijkste dorp van het eiland met een bevolking van 1500 mensen. Inchecken in het hotel in de middag. Na de rust geniet van de zonsondergang op de Kaap van de Sjamaan in de buurt van het dorp Choezjir. Overnachting.

Dag 5 Olchon eiland (ontbijt, lunch, avondeten)

Ontbijt. Vertrek voor een dag lange reis naar het noordelijk deel van het eiland Olchon met de auto. Bezoek aan de hoogtepunten van het eiland, zoals de Peschanaja Bay, de Sagaan Khushun kaap en de mysterieuze Chobok kaap. U zult mee worden genomen naar de beste uitzichtpunten van Olchon eiland, waar de gids u zal laten kennismaken met de lokale legendes uit deze streek. Geniet van een lunch gekookt door uw gids op een kampvuur. Terug naar het dorp. Overnachting.

Dag 6 Irkoetsk (ontbijt)

Ontbijt. Uitchecken uit het hotel. Transfer naar Irkoetsk. Inchecken in het hotel in de late namiddag. Vrije tijd. Overnachting.

Dag 7 Irkoetsk (ontbijt)

Ontbijt. Uitchecken uit het hotel. Einde van het programma.

Richtprijs voor deze reis is EUR 895- p.p. 

Uw reisdata bepaalt u zelf. Deze prijs geldt voor een groep van minimaal 4 personen. Als u met een kleinere groep wil reizen of bij een groep aansluiten, informeer dan naar de mogelijkheden.

De prijs kan variëren afhankelijk van de Russische roebel wisselkoers, uw reisdata en de beschikbaarheid van de accommodatie. Neem contact met ons op om naar de actuele prijs te informeren.

Neem contact met ons op om naar de actuele prijs te informeren.

De prijs is inclusief: 

 • Overnachtingen: 2 nachten in een twin kamer in het Angara hotel 3* in Irkoetsk; 2 nachten in een twin kamer in Nikolay’s gasthuis in Listvjanka, ensuite kamer; 2 nachten in een twin kamer in het Baikalov Ostrog hotel op het Olchon eiland, standard kamer
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Transfers zoals vermeld in het programma
 • Engelstalige reisleiding
 • Tours en rondleidingen zoals vermeld in het programma 
 • Museumkaartjes
 • Toegang tot Nationaal park 
 • Visum uitnodiging

De prijs is exclusief:

 • Vlucht naar Irkoetsk
 • Visum voor Rusland
 • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventuele optionele excursies

Korte trips bij Baikalmeer

Gaat u op reis met de Transsiberië Express?

Dan is een tussenstop van een paar dagen in Irkoetsk zeker een aanrader! Wij weten precies hoe u het meeste kunt halen uit uw korte bezoek aan het Baikalmeer.

vanaf  €127

Een reis naar Listvyanka met de auto. In Listvyanka bezoekt u een lokaal Baikal-museum dat ook een aantal aquaria heeft.  In één van die aquaria vindt u het enigste zoogdier, de Baikal-zeehond. De gids laat de beroemde Shaman Rock zien en vertelt u de legende over de ondeugende Angara-rivier. U maakt een wandeling naar een dichtbijgelegen uitkijkpunt. Daar krijgt u de kans om van bovenaf panoramische foto’s van Baikal te maken. Geniet van uw bezoek aan een lokale 19e-eeuwse houten Sint-Nicolaaskerk en een lokale vismarkt waar u een grote verscheidenheid aan vissen zult zien. Terugtocht naar Irkutsk.

De prijs is inclusief:

 • Toegangsprijs nationaal park
 • Museumkaarjes
 • Transfer Irkutsk – Listvyanka – Irkutsk
 • Engelssprekende gids

Aanvulling:
Vanwege het beperkte schema van de Circum-Baikal-trein is de tour slechts bepaalde dagen per week beschikbaar. Neem contact met ons op voor meer informatie. De tickets moeten minstens een week voor aanvang van de tour worden gekocht.

Package #1 (the trip begint op DI, WO, DO, ZA en ZO) 

vanaf € 217

07:45 De Circum-Baikal-trein vertrekt vanaf het Irkutsk-treinstation.

10:00 Aankomst in het dorp Sloedjanka. Hier begint het programma. De trein stopt bij historisch belangrijke dorpen, waar u de kans krijgt om rond te lopen en prachtige foto’s te maken van de monumenten van techniek, architectuur en natuur. De gids neemt u mee door de langste tunnel van de spoorweg; u ziet de waterpomptorens, tonnen die vroeger water pompten voor de stoomtreinen.

18:30 Aankomst in de haven van Baikal. U stapt op de veerboot om het Baikalmeer over te steken waar de Angara-rivier uitmond. Aan de andere kant, in Listvjanka, zal de bus op u wachten. Deze brengt u terug naar Irkutsk. De bus rijdt door de centrale markt en terug naar het treinstation.

Package #2 (de trip begint op MA, WO, DO, VR en ZO)

vanaf € 217

07:30 De bus naar Listvjanka vertrekt vanaf het Irkutsk theater.

09:00 De veerboot brengt u naar Port Baikal. Daar kunt u even rondlopen of een bezoek brengen aan het museum van Circum-Baikal Spoorweg.

10:00 De trein vertrekt vanuit de haven van Baikal, op het moment dat de tweede groep daar aankomt. De trein stopt onderweg bij historisch belangrijke dorpen, waar u de kans krijgt om rond te lopen en prachtige foto’s te maken van de monumenten van techniek, architectuur en natuur. De gids neemt u mee door de langste tunnel van de spoorweg; u ziet de waterpomptorens die vroeger water pompten voor de stoomtreinen.

21:00 Aankomst op het Irkutsk treinstation.

  U kunt de volgende maaltijden toevoegen (moet wel van tevoren worden geboekt):

 • Ontbijt ca. € 8
 • Lunch ca. € 15
 • Diner ca. € 14

vanaf €149

Een autorit naar het dorp Oest-Orda om de Boerjat Sjamaan te ontmoeten. De Boerjats zijn inheemse Siberiërs die een Mongools uiterlijk hebben; religieus gezien zijn de Boerjats verdeeld in sjamanisten en boeddhisten. De sjamaan zal u de rituelen laten zien en u een moment laten meedoen. Bezoek aan het museum van de Boerjat-natie. Daarna een lunch uit de traditionele Boerjat-keuken.

12:00 – excursie start.

13:00 – aankomst op Oest-Orda. Bezoek aan het museum van de Boerjat-natie.

13:30 – kennismaken met de sjamanistische rituelen; ontmoeting met de sjamaan.

14.30 uur – lunch uit de traditionele Boerjat-keuken.

16:30 – excursie eindigt in Irkoetsk.

De prijs is inclusief:

 • De Shaman-show
 • Museumkaartjes
 • Lunch
 • Transfer Irkoetsk – Oest-Orda – Irkoetsk
 • Engelssprekende gids

vanaf €320

Dag 1 (lunch, avondeten)

U begint de reis vanuit Irkoetsk en rijdt in ongeveer 2 uur naar het dorp Bolshoe Goloustnoe, gelegen aan de oever van het Baikalmeer. Daarna wandelt u ongeveer 6 uur langs de oever van het Baikalmeer naar de prachtige plaats Kadilny kaap. Tijdens uw wandeling vertelt de gids u enkele interessante feiten over het Baikalmeer en kookt voor u een heerlijke lunch op een kampvuur. Na de aankomst op kaap Kadilny krijgt u wat rust en wordt het diner gekookt door uw gids. Breng de nacht door in tenten in de open lucht en geniet van de vredige atmosfeer van het Baikalmeer.

Dag 2 (ontbijt, lunch, avondeten)

Na het ontbijt, wandelt u door naar het dorp Bolshije Koty. Onderweg wordt de lunch gekookt door de gids op een kampvuur. In de avond arriveert u bij Bolshie Koty en checkt u in, in het toeristenoord, waar u de authenticiteit van de Russische plattelandslifestyle kunt ervaren. Diner. Overnachting in het toersistenoord.

Dag 3 (ontbijt, lunch)

In de ochtend start u de laatste wandeling, naar Listvjanka. Een wandeling van 6 uur. De tour eindigt bij aankomst in Listvyanka.

De prijs is inclusief:

 • Privé transfer Irkoetsk – Bolshoe Goloustnoe
 • Tentverhuur
 • Accommodatie in een pension in Bolshije Koty, gedeelde faciliteiten
 • Maaltijden: 2 ontbijten, 3 lunches, 2 diners
 • Engelssprekende gids
 • Toegangsprijs nationaal park

Vanaf € 356

Dag 1. In de middag (rond 15.00/16.00 uur) begint u uw reis van Listvjanka naar de Chernaja-vallei op hondensleden. Tijdens het hondensleeën op het ijs van het Baikalmeer geniet u van het uitzicht. Snack en hete thee onderweg. In de avond komt u aan in de Chernaja-vallei. Inchecken in het toeristenoord. Diner. Overnachting.

Dag 2. Ontbijt. Met de hondensleden terug naar Listvjanka. Als het weer het toelaat, neemt u een andere route terug naar Listvjanka door het taiga bos. Aankomst in Listvjanka in de middag.

Om echt van deze rit te kunnen genieten, zult u zich warm moeten kleden. Het beste zou zijn als u warme en niet-strakke kleding, handschoenen, antislip platte schoenen en een balaklava draagt. U krijgt ook een warme overall, jas en handschoenen.

De prijs is inclusief:

 •  Hondenslee team
 • Russischsprekende hondenslee bestuurder
 • Maaltijden volgens de beschrijving
 • Accommodatie in het toeristenoord (WC buiten)
 • Een deel van de warme kleding

Fotogalerij