Het beste van Kamtsjatka

Reis naar Kamchatka, het verre oosten van Rusland

11 dagen

gegarandeerde vertrekdata

Groepsreis, ook mogelijk individueel te organiseren

Moeilijkheidsgraad
3/5
Comfort
2/5

Over deze reis

Een reis naar Kamchatka staat bij veel mensen hoog op hun Bucket list. En niet voor niets! Volgens de UNESCO Kamtsjatka is één van de meest bijzondere vulkanische regio’s ter wereld. 

Deze specifieke reis naar Kamchatka omvat de meest gewilde locaties van het schiereiland. 

Tijdens deze trip bezoekt u unieke plaatsen in Kamchatka – de actieve vulkanen Moetnovski en Gorely, u doorkruist Kamchatka van het zuiden naar het noorden en verplaatst zich van de ene klimaatzone naar de andere, u gaat naar het centrum van Kamchatka, naar de locatie waar de grootste vulkanen in Eurazië zich bevinden. U bezoekt één van de meest interessante plaatsen in Kamchatka – de Kljoetsjevskaja-vulkanengroep, waarin zich de hoogste en de beroemdste vulkaan Kljoetsjevskoj (4.750 m) bevindt. Dit is het gebied van het meest intense vulkanisme in Rusland.

U bekijkt zeer interessante objecten, gevormd door de uitbarsting van de vulkaan Tobatsjik 2013 (“jonge” kegel, uitgestrekte lavavelden, grotten en nog veel meer). U beklimt de vulkanen – de kegels (299 m en 278 m) van de Noordelijke uitbarsting in 1975. U loopt door het “Dode Bos”, dat werd vernietigd tijdens de laatste uitbarsting in het gebied.

Tijdens het raften op de rivier de Bystraja, die door een statig gebergte loopt, kunt u vissen en de natuur van Kamtsjatka bekijken: vogels, zalm en mogelijk bruine beren.

U krijgt de gelegenheid om te zwemmen in de natuurlijke warmwaterbronnen en zwembaden met thermaal water.

Highligths

Dag-tot-dag programma

Dag 1. Aankomst op de luchthaven, transfer naar Petropavlovsk-Kamtsjatski (25 km). Accommodatie in het hotel (DBL), rust, wandelen naar de stad. Diner met de gids om 20:00,  uitleg reisschema.

Dag 2. Boottocht (met gelegenheid om te vissen) naar de Avachabaai (5-6 uur). Observeren van de broedplaatsen van zeevogels, het eiland “Babushkin Kamen”, de rotsen “Drie broers”. Boottocht via de Stille Oceaan, naar het eiland “Starichkov”.

Op het laatst verplaatsen naar de vulkaan Moetnovski met een terreinwagen (4WD) (100 km). Het kamp opzetten. Overnachting in tenten.

Dag 3. Klim naar de krater van de vulkaan Moetnovski (2323 m). Bezichtigen van actieve fumarolen, moddersifons en het bergmeer. De Moetnovski-krater is één van de meest opmerkelijke vulkanische fenomenen in Kamtsjatka. De steile hellingen omringden de brede en diepe holte van de krater met glimmende gletsjers, verbrijzelde scheuren en lunges met kokende fumarolen (de beklimming duurt ongeveer 8 uur). Overnachting in tenten.

Dag 4. Beklimming van de vulkaan Gorely (1829 m), wandelen door lavastromen en sintelvelden en bezoek aan de 3 kraters met vulkanische meren (dit duurt ongeveer 6 uur). ‘s Avonds transfer naar het recreatiecentrum met een terreinvoertuig (4WD). Accommodatie, rust, zwemmen in de zwembaden met thermaal water.

Dag 5. Optioneel. Op deze dag is het mogelijk om een helikopterexcursie te maken naar Geyser Valley en Uzon Caldera, een wandel-excursie rond Geyservallei. Lunch in Geyser Valley. 

Optioneel: beren observeren bij het Koerilenmeer. 

In de avond transfer naar het gebied van de nederzetting Milkovo (280 km) op een terreinvoertuig (4WD).

Avondeten in een café in het dorp “Sokochi” (op eigen kosten).

Accommodatie in hotel «Geolog» (de kamer heeft een toilet en wastafel, douche in een aparte ruimte op de verdieping).

Dag 6. Transfer naar het gebied van de de Kljoetsjevskaja-vulkanengroep op een terreinvoertuig (240 km). We komen aan de voet van het prachtige vulkaanmassief gevormd door de vulkanen Ploski en Ostry Tobatsjik.

Tijdens de trip, bij helder weer ziet u het panorama van de vulkanen Krestovsky (4057 m), Ushkovsky (3903 m), Kljoetsjevskaja Sopka (4750 m), Kamen (4579 m), Plosky Tobatsjik (3082 m) en Ostry Tobatsjik ( 3672 m). Overnachting in tenten.

Dag 7. Bekijken van de gevolgen van de uitbarsting in 2013 (de jonge kegel, de brede verse lavastromen, grotten – “lavovody”, de stenen sculpturen en de hopen gehard lava).

Day 8. Transfer met de auto naar het “Noorden doorbraak”. Beklimming de Tobatsjik-kegels, dit zijn miniatuur vulkanen, met een hoogte van 100-200 meter. Transfer naar het “Zuiden doorbraak” (15 km.). De zuidelijke kegelstop bezoeken. Overnachting in tenten.

Dag 9. Wandeling door het “dode bos”, vernietigd door slag en as tijdens de uitbarstingen in 1975. Transfer naar de nederzetting Milkovo, gelegen aan de oever van de rivier de Kamtsjatka (240 km, 4 uur). Overnachting in hotel «Geolog».

Dag 10. Bezoek aan het Etnografisch Museum met een expositie over de oorspronkelijke bewoners van de Kamtsjatka.

Transfer naar de nederzetting Malka (170 km) op een terreinvoertuig (4WD).

Lunch aan de rivier  (gerechten gemaakt van verschillende zalmsoorten).
Raften over de rivier Bystraja (2-3 uur) en vissen. Als u niet wilt/ kunt raften, kunt u wachten bij de Malki-warmwaterbronnen.

Transfer naar Petropavlovsk-Kamchatsky (130 km).  Accommodatie in hotel (DBL), rust.

Dag 11. Transfer naar vismarkt om 9.00 uur en daarna transfer naar luchthaven.

De volgorde van de reispassage kan worden gewijzigd. 

Data en prijzen

Extra toeslag voor SGL accommodatie – € 235,- p.p.

De prijs is inclusief

Niet in de prijs inbegrepen

Aanbevolen persoonlijke uitrusting

 • rugzak of reistas
 • slaapzak
 • wandelschoenen of trekkingsschoenen
 • extra schoenen (sneakers)
 • zwemkleding
 • anorak + lichtgewicht donsvest
 • trui
 • regenjas
 • zonnebril
 • hoofddeksel
 • koplamp
 • handschoenen
 • telescopische stok
 • persoonlijke eerste hulpkit
 • antimuggenspray