Kamtsjatka - een unieke natuurgebied

Reis naar Kamchatka: beren, vulkanen, warmwaterbronnen

10 dagen

gegarandeerde vertrekdata

Groepsreis, ook mogelijk individueel te organiseren

Moeilijkheidsgraad
3/5
Comfort
2/5

Over deze reis

Bent u een natuurliefhebber, die gek is op wilde dieren en prachtige onaangetaste natuurgebieden? Dan is beren observeren in Kamtsjatka echt iets voor u.  

Tijdens de trip bezoekt u één van de unieke plaatsen in Kamtsjatka – het Dvukhyurtochnoye meer. Hier kunt u vissende bruine beren observeren, zwemmende en voortplantende zalm en Stellers zeearenden. U kunt een workshop zalmvissen en zalm bereiden volgen. U reist door Kamchatka van het zuiden naar het noorden en door het ene klimatologische gebied naar het andere. U komt in Centraal Kamchatka, waar zich de grootste vulkanen van Europa en Azië zich bevinden. U bezoekt het gebied met de meest intensieve manifestatie van vulkanisme in Rusland.

U gaat de jonge vulkanen – kegels (299m en 278m) van de “Noordelijke doorbraak” van 1975 beklimmen. U zult rondlopen in het “Dode Bos” dat tijdens de uitbarsting is verwoest.

U maakt een boottocht over de Avatsjabaai en de Stille Oceaan; bewondert de grootste zeevogelkoloniën in Kamtsjatka en heeft u de gelegenheid om de wonderbaarlijke Vallei van de Geisers te bezoeken.

Tijdens de tour kunt u baden in natuurlijke warmwaterbronnen en zwembaden met thermaal water.

Het Dvuhyurtochnoe meer, aan alle kanten omringd door ruige bergen, is één van de belangrijkste waterbronnen van het schiereiland. Hier komen elk jaar 120 – 150.000 sockeye-zalm om zich voort te planten.

Aan de oevers van het meer en de zijrivieren vissen en voeden ongeveer 500 bruine beren voor ze in winterslaap gaan. Hier in de natuurlijke omgeving van de beer, kunt u deze mooie dieren observeren. Behalve de beren zijn er Stellers zeearenden, otters, vossen en nertsen bij de rivier te vinden die hier vis komen vangen.

Dit is een geweldige plek om te fotograferen en te vissen op char, regenboogforel en zalm.

Highligths

Waar gaat u beren observeren

 Het toeristisch-recreatieve kamp  “Dvukhyurtochnoye” bestaat uit zes residentiële houten huizen met kamers voor 2 t/m 4 personen, een grote keuken/eetkamer. Toiletten zijn buiten. Er is een mooi zwembad met thermaal water, dat op elk moment van de dag beschikbaar is. Het kamp bevindt zich aan de voet van de vallei, op een enorme thermale gebied verzadigd met warmwaterbronnen met verschillende temperaturen.

Dag-tot-dag programma

Dag 1. Aankomst op de luchthaven, transfer naar Petropavlovsk-Kamtsjatski (25 km). Accommodatie in het hotel (DBL), rust.

Reis naar een kruidkundige, sjamaan en imker, Valery Malakhov. Kamtsjatka theeceremonie: proeverij van verschillende soorten thee van Kamchatka-planten, medicinale infusies, Kamchatka-honing en traditionele volksgerechten en zalm. Terug naar het hotel.

Dag 2. Optioneel. Op deze dag is het mogelijk om een helikopterexcursie te maken naar de Vallei van de Geisers en Oezon Caldera, een wandel-excursie rond de Vallei van de Geisers. Lunch.

Een boottocht rond de Avatsjabaai. Observatie van de zeevogelkolonies van het Babushkin Kamen eiland, bezichtigen van de “Drie broers” stenen. Boottocht via de Stille Oceaan naar Starichkov Eiland. Observatie van een  kolonie zeevogels (inclusief de Steller zeearend) de grootste in Kamtsjatka. Zeevissen. Zalm lunch.

‘s Avonds transfer naar de nederzetting Milkovo (280 km).

Avondeten in een café in het dorp “Sokochi” (op eigen kosten).

Accommodatie in hotel «Geolog» (de kamer heeft een toilet en wastafel, douche in een aparte ruimte op de verdieping).

Dag 3. Vroeg in de ochtend transfer naar Kozyrevsk dorp (195 km, 3 uur). Helikoptervlucht naar het meer Dvukhyurtochnoye (40 minuten). Tijdens de vlucht, als het weer het toelaat, ziet u de vulkanen Alney en Chashakondzha. Accommodatie op het toeristisch-recreatieve kamp aan het meer van “Dvukhyurtochnoye”, in houten huizen, in kamers voor 2 t/m 4 personen. Hier kunt u baden in het helende water van de warmwaterbronnen. Na lunch en rust gaat u een wandeling maken (800 meter) naar de oever van een bergrivier Dvuhyurtochnaja. Observeren van vissende beren.

Dag 4. Beren en zalm observeren. De dag van een beer ziet eruit als volgt: ‘s nachts vangen ze vis en eten ze hun eten in voorbereiding op de winter en gedurende de dag slapen ze en rusten ze uit. Daarom kunt u ze het beste ‘s ochtends en’ s avonds observeren. In de middag, kunt u zwemmen in de warmwaterbronnen, vissen op het meer, een wandeling maken in de omgeving en gewoon ontspannen.

Dag 5. Beren observeren en later de helikoptervlucht naar het Kozyrevsk-dorp. Transfer naar de voet van het prachtige vulkanische massief gevormd door vulkanen Ostry en Plosky Tobatsjik (90 km, 4 uur). Op een heldere dag is er uitzicht op de hoogste vulkanen van Kamtsjatka: Krestovsky (4057 m), Oesjkovski (3903 m), Kljoetsjevskaja Sopka (4750 m), Kamen (4579 m), Plosky Tobatsjik (3082 m) en Ostry Tobatsjik (3672 m). Overnachting in tenten.

Dag 6. Wandelen en bekijken van de gevolgen van uitbarsting 2013 (“jonge” kegel, verse lavastromen, grotten – “lavovody”, de stenen sculpturen en de hopen gehard lava). De nacht doorbrengen in tenten.

Dag 7. Transfer met de auto naar de “Noorelijke doorbraak”. Tobatsjik-kegels (vulkanen in miniatuur) beklimmen, met een hoogte van 100-200 meter. Transfer naar de “Zuidelijke doorbraak” (15 km). U bezoekt de zuidelijke kegels, een wandeling door het “dode bos”, vernietigd tijdens  de as-uitbarstingen in 1975.

‘s Avonds transfer naar de nederzetting Kozyrevsk, gelegen aan de oever van de rivier de Kamtsjatka (90 km, 3 uur). Accommodatie in een particulier toeristenverblijf, in houten huizen. Russische banya.

Dag 8. Terug naar Petropavlovsk-Kamtsjatski. Vroege transfer (480 km, 6-8 uur). Onderweg lunch in Milkovo (op eigen kosten). Check-in in het hotel in Petropavlovsk-Kamtsjatski.

Day 9. Optioneel. Op deze dag is het mogelijk om een helikopterexcursie naar de Vallei van de Geisers te maken of een excursie naar het Koerilenmeer om beren te observeren of een boottocht over de Avatsjabaai en de Stille Oceaan (5-6 uur) of een andere eendaagse excursie.

Day 10. Transfer naar de vismarkt om 9.00 uur en later transfer naar de luchthaven, vlucht terug naar huis.

De volgorde van de reispassages kan worden gewijzigd.

 

Data en prijzen

Vroegboekkorting – € 50,- p.p. (vóór 1.02.2020)

Extra toeslag voor SGL accommodatie – € 235,- p.p.

De prijs is inclusief

Niet in de prijs inbegrepen

Aanbevolen persoonlijke uitrusting

 • rugzak of reistas
 • slaapzak en matje
 • wandelschoenen of trekkingsschoenen
 • extra schoenen (sneakers)
 • zwemkleding
 • anorak + lichtgewicht donsvest
 • trui
 • regenjas
 • zonnebril
 • hoofddeksel
 • koplamp
 • handschoenen
 • telescopische stok
 • persoonlijke eerste hulpkit
 • antimuggenspray