Kamtsjatka

Dit is het land van fascinerende landschappen en smaragdgroene weilanden met bloemen van alle soorten en kleuren, vulkanen en gletsjers, warmwaterbronnen en kokende geisers, snelstromende rivieren, meren en watervallen.

Toerisme in Kamtsjatka is zeer divers: wandelen en wilde dieren observeren, raften en duiken, bergen en vulkanen beklimmen, fietsen, sneeuwscooteren en hondensleeën. In de winter en in de zomer staat Kamtsjatka klaar om zijn gasten te ontvangen.

Onze trips zijn speciaal ontworpen voor degenen die Kamtsjatka graag willen bezoeken, maar verstoken zijn van tijd. Alle programma’s zijn overigens veelomvattend en dynamisch. Behalve de trips op onze website, hebben wij tientalen andere programma’s van verschillende duur, budget en moeilijkheidgrad.  U kunt contact met ons opnemen om naar de mogelijkheden te informeren.

Meerdaagse trips naar Kamtsjatka

Real Kamtsjatka (engelstalig) VERTREK GEGARANDEERD

Tijdens deze trip bezoekt u unieke plaatsen in Kamtsjatka – de actieve vulkanen Moetnovski en Gorely, u doorkruist Kamtsjatka van het zuiden naar het noorden en verplaatst zich van de ene klimaatzone naar de andere, u gaat naar het centrum van Kamtsjatka, naar de locatie waar de grootste vulkanen in Eurazië zich bevinden. U bezoekt één van de meest interessante plaatsen in Kamtsjatka – de Kljoetsjevskaja-vulkanengroep, waarin zich de hoogste en de beroemdste vulkaan Kljoetsjevskoj (4.750 m) bevindt. Dit is het gebied van het meest intens vulkanisme in Rusland.

U bekijkt de zeer interessante objecten, gevormd door de uitbarsting van de vulkaan Tobatsjik 2013 (“jonge” kegel, uitgestrekte lavavelden, grotten en nog veel meer). U beklimt de vulkanen – de kegels (299 m en 278 m) van de Noordelijke uitbarsting in 1975. U zult door het “Dode Bos” lopen, dat werd vernietigd tijdens de uitbarsting in het gebied.

Tijdens het raften op de rivier de Bystraja, die door een statig gebergte loopt, kunt u vissen en de natuur van Kamtsjatka bekijken: vogels, zalm en mogelijk bruine beren.

U krijgt de gelegenheid om te zwemmen in de natuurlijke warmwaterbronnen en zwembaden met thermaal water.

Day 1. Samenkomst op de luchthaven, transfer naar Petropavlovsk-Kamtsjatski (25 km). Accommodatie in het hotel (DBL), rust, wandelen naar de stad. U zult het diner met de gids hebben om 20:00,  reisschema uitleg.

Day 2. Boottocht (met gelegenheid om te vissen) naar de Avachabaai (5-6 uur). Observeren van de broedplaatsen van zeevogels, het eiland “Babushkin Kamen”, de rotsen “Drie broers”. Boottocht via de Stille Oceaan, naar het eiland “Starichkov”.

Op het laatst verplaatsen naar de vulkaan Moetnovski met een terreinwagen (4WD) (100 km). Het kamp opzetten. Overnachting in tenten.

Day 3. Klim naar de krater van de vulkaan Moetnovski (2323 m). Observatie van actieve fumarolen, moddersifons en het bergmeer. De Moetnovski-krater is één van de meest opmerkelijke vulkanische fenomenen in Kamtsjatka. De steile hellingen omringden de brede en diepe holte van de krater met glimmende gletsjers, verbrijzelde scheuren en lunges met kokende fumarolen (de beklimming duurt ongeveer 8 uur). Nacht in tenten.

Day 4. Beklimming van de vulkaan Gorely (1829 m), wandelen door lavastromen en sintelvelden en bezoek aan de 3 kraters met vulkanische meren (dit duurt ongeveer 6 uur). ‘s Avonds transfer naar het recreatiecentrum met een terreinvoertuig (4WD). Accommodatie, rust, zwemmen in de zwembaden met thermaal water.

Day 5. Optioneel. Op deze dag is het mogelijk om een ​​helikopterexcursie te maken naar Geyser Valley en Uzon Caldera, een wandel-excursie rond Geyservallei. Lunch in Geyser Valley. 

In de avond transfer naar het gebied van de nederzetting Malka (130 km) op een terreinvoertuig (4WD). Het kamp opzetten. Zwemmen in de warmwaterbronnen. Nacht in tenten.

Day 6. Transfer naar het gebied van de de Kljoetsjevskaja-vulkanengroep op een terreinvoertuig (460 km). Lunch in de nederzetting Milkovo (in een café op eigen kosten). Transfer naar de voet van het prachtige vulkaanmassief gevormd door de vulkanen Ploski en Ostry Tobatsjik.

Tijdens de trip, bij helder weer ziet u het panorama van de vulkanen Krestovsky (4057 m), Ushkovsky (3903 m), Kljoetsjevskaja Sopka (4750 m), Kamen (4579 m), Plosky Tobatsjik (3082 m) en Ostry Tobatsjik ( 3672 m). Overnachting in tenten.

Day 7. Bekijken van de gevolgen van de uitbarsting van 2013 (de jonge kegel, de brede verse lavastromen, grotten – “lavovody”, de stenen sculpturen en de hopen geharde lava).

Day 8. Transfer met de auto naar het “Noorden doorbraak”. Beklimming de Tobatsjik-kegels, dit zijn miniatuur vulkanen, met een hoogte van 100-200 meter. Transfer naar de kegel “Zvezda” (15 km.). Overnachting in tenten.

Day 9. Wandeling door het “dode bos”, vernietigd door slag en as tijdens de uitbarstingen in 1975. Transfer naar de nederzetting Milkovo, gelegen aan de oever van de rivier de Kamtsjatka (230 km, 4 uur). Overnachting in hotel «Geolog».

Day 10. Bezoek aan het Etnografisch Museum met een expositie over de oorspronkelijke bewoners van de Kamtsjatka. Lunch in café (kosten hiervan zijn voor eigen rekening), en transfer naar de nederzetting Malka (180 km) op een terreinvoertuig (4WD). Beginnen aan het raften over de rivier Bystraja. Overnachting aan de kust in tenten.

Day 11. Raften over de Bystraja rivier (passage van 2 stroomversnellingen, er is een reële kans om beren en zalm te zien). Mogelijkheid om zelf te vissen. Overnachting in tenten.

Day 12. Einde van het raften na een passage van stroomversnellingen. Terugrijden (180 km) naar Petropavlovsk-Kamtsjatski. Accommodatie in hotel (DBL), rust.

Day 13. Transfer naar vismarkt om 9.00 uur en daarna transfer naar luchthaven.

De volgorde van de reispassage kan worden gewijzigd.

13 (14) dagen / 12 nachten exclusief de heen- en terugweg van en naar Nederland

Gegarandeerde vertrekdata 2019

08.07 – 20.07
11.07 – 23.07
16.07 – 29.07 (14 days)
19.07 – 31.07
22.07 – 03.08
27.07 – 09.08 (14 days)
30.07 – 11.08
02.08 – 14.08
07.08 – 20.09 (14 days)
10.08 – 22.08
13.08 – 25.08
18.08 – 31.08 (14 days)
21.08 – 02.09
24.08 – 05.09
29.08 – 11.09 (14 days)
01.09 – 13.09

Richtprijs voor deze reis is EUR 1.590- p.p. 

Deze prijs geldt voor een groepsreis (een internationale groep die ter plekke samenkomt) alleen in bovengenoemde data. De prijs kan variëren afhankelijk van de Russische roebel wisselkoers. Neem contact met ons op om naar de actuele prijs te informeren.

Als u individueel wilt reizen is de richtprijs voor deze reis EUR 2.140- p.p. 

Deze prijs geldt voor een groep van minimaal 4 personen. Hoe groter de groep hoe lager de prijs per persoon. Actuele prijs wordt op aanvraag verstrekt.

De prijs is inclusief: 

 • Alle maaltijden (3 keer per dag) on the whole tour, except lunch in cafe Milkovo
 • English Guide service on the whole tour
 • Cook service on the whole tour
 • Necessary equipment (tents, dishes, rafts etc. except sleeping bag)
 • Transport service
 • DBL accommodation in the hotel and in the recreation center
 • The Boat trip 

De prijs is exclusief:

 • Vlucht naar en van Kamtsjatka (Petropavlovsk-Kamtsjatski)
 • Visum voor Rusland
 • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
 • Lunches in Milkovo (250 – 300 rubles). 
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventuele optionele excursies

Optionele excursies:

The helicopter excursion to Geyser Valley and Uzon caldera is held under favorable weather conditions and paid separately. In the tour season of 2019 the cost is 44000 rubles per person. 

15 juni tot 15 september

Het land van beren en vulkanen (engelstalig) VERTREK GEGARANDEERD

Tijdens de trip bezoekt u een van de unieke plaatsen in Kamtsjatka – Dvukhyurtochnoye meer. Hier kunt u bruine beren observeren die vissen, zwemmende en voortplantende zalm en Stellers zeearenden. U kunt een workshop zalm vissen en zalm bereiden volgen. U reist door Kamchatka van het zuiden naar het noorden en vanuit het ene klimatologische gebied naar het andere. U komt in Centraal Kamchatka, waar zich de grootste vulkanen van Europa en Azië zich bevinden. Je bezoekt het gebied met de meest intensieve manifestatie van vulkanisme in Rusland.

U gaat de jonge vulkanen – kegels (299m en 278m) van de “Noordelijke doorbraak” van 1975 beklimmen. U zult rondlopen in het “Dode Bos” dat tijdens de uitbarsting op een uitgestrekt grondgebied is verwoest.

U maakt een boottocht rond de Avatsjabaai en de Stille Oceaan; bewondert de grootste zeevogelkolonies in Kamtsjatka en heeft u de gelegenheid om de wonderbaarlijke Vallei van de Geisers.

Tijdens de tour kunt u baden in natuurlijke warmwaterbronnen en zwembaden met thermaal water.

Het Dvuhyurtochnoe meer, aan alle kanten omringd door ruige bergen, is een van de belangrijkste waterbronnen van het schiereiland. Hier komen elk jaar 120 – 150.000 sockeye-zalm om voort te planten.

Aan de oevers van het meer en de zijrivieren vissen en voeden ongeveer 500 bruine beren voor hun winterslaap. Hier in de natuurlijke omgeving van de beer, kunt u deze mooie dier observeren. Behalve de beren zijn er Stellers zeearenden, otters, vossen en nertsen bij de rivier te vinden die hier vis komen vangen.

Dit is een geweldige plek om te fotograferen en te vissen op char, regenboogforel en zalm.

De toeristisch-recreatieve kamp  “Dvukhyurtochnoye” bestaat uit zes residentiële houten huizen met kamers voor 2 t/m 4 personen, een grote keuken/eetkamer. Toiletten zijn buiten. Er is een mooi zwembad met thermaal water, dat op elk moment van de dag beschikbaar is. De kamp bevindt zich aan de voet van de vallei, op de enorme thermale gebied verzadigd met warmwaterbronnen met verschillende temperaturen.

Day 1. Samenkomst op de luchthaven, transfer naar Petropavlovsk-Kamtsjatski (25 km). Accommodatie in het hotel (DBL), rust. Reis naar Paratunka, zwemmen in het zwembad met thermaal water.

Day 2. Optioneel. Op deze dag is het mogelijk om een ​​helikopterexcursie te maken naar de Vallei van de Geisers en Oezon Caldera, een wandel-excursie rond de Vallei van de Geisers. Lunch.

Andere optie is een boottocht rond de Avatsjabaai. Observatie van de zeevogelkolonies van het Babushkin Kamen eiland, bezichtigen van de “Drie broers” stenen. Boottocht via de Stille Oceaan naar Starichkov Eiland. Observatie van een  kolonie zeevogels (inclusief de Stellers zeearend) de grootste in Kamtsjatka. Zeevissen. Zalm lunch.

‘s Avonds transfer naar de nederzetting Milkovo (280 km). Overnachting in hotel «Geolog».

Day 3. Vroeg in de ochtend transfer naar Kozyrevsk dorp (195 km, 3 uur). Helikoptervlucht naar het meer Dvukhyurtochnoye (40 minuten). Tijdens de vlucht, als het weer het toelaat, ziet u de vulkanen Alney en Chashakondzha. Accommodatie op de toeristisch-recreatieve kamp aan het meer van “Dvukhyurtochnoye”, in houten huizen, in kamers voor 2 t/m 4 personen. Hier kunt u baden in het helende water van de warmwaterbronnen. Na lunch en rust gaat u een wandeling maken (800 meter) naar de oever van een bergrivier Dvuhyurtochnaja. Observeren van vissende beren.

Day 4. Beren en zalm observeren. De dag van een beer ziet eruit als volgt: ‘s nachts vangen ze vis en eten ze hun eten weg voor de winter en gedurende de dag slapen ze en rusten ze uit. Daarom kunt u ze het beste ‘s ochtends en’ s avonds observeren. In de middag, kunt u zwemmen in de warmwaterbronnen, vissen op het meer, een wandeling maken in de omgeving en gewoon ontspannen.

Day 5. Beren observeren en later de helikoptervlucht naar het Kozyrevsk-dorp. Transfer naar de voet van het prachtige vulkanische massief gevormd door vulkanen Ostry en Plosky Tobatsjik (90 km, 4 uur). Op een heldere dag is er uitzicht op de hoogste vulkanen van Kamtsjatka: Krestovsky (4057 m), Oesjkovski (3903 m), Kljoetsjevskaja Sopka (4750 m), Kamen (4579 m), Plosky Tobatsjik (3082 m) en Ostry Tobatsjik (3672 m). Overnachting in tenten.

Day 6. Wandelen en bekijken van de gevolgen van uitbarsting 2013 (“jonge” kegel, verse lavastromen, grotten – “lavovody”, de stenen sculpturen en de hopen geharde lava). De nacht doorbrengen in tenten.

Day 7. Transfer met de auto naar het “Noorelijke doorbraak”. Tobatsjik-kegels (vulkanen in miniatuur) beklimmen, met een hoogte van 100-200 meter. Transfer naar de “Zuidelijke doorbraak” (15 km). U bezoekt de zuidelijke kegels, een wandeling door het “dode bos”, vernietigd tijdens  de as-uitbarstingen in 1975.

‘s Avonds transfer naar de nederzetting Kozyrevsk, gelegen aan de oever van de rivier de Kamtsjatka (90 km, 3 uur). Accommodatie in een particulier toeristenverblijf, in houten huizen. Russische banya.

Day 8. Terug naar Petropavlovsk-Kamtsjatski. Vroege transfer (480 km, 6-8 uur). Onderweg lunch in Milkovo. Check-in het hotel in Petropavlovsk-Kamtsjatski.

Day 9. Optioneel. Op deze dag is het mogelijk om een helikopterexcursie naar de Vallei van de Geisers te maken of een boottocht rond de de Avatsjabaai en de Stille Oceaan (5-6 uur) of een andere eendaagse excursie.

Day 10. Transfer naar de vismarkt om 9.00 uur en later transfer naar de luchthaven, vlucht naar huis.

De volgorde van de reispassage kan worden gewijzigd.

7 dagen / 6 nachten

Gegarandeerde vertrekdata 2019

11.07 – 20.07 
23.07 – 01.08 (This date Option – «LIGHT» – without tents)
02.08 – 11.08

Richtprijs voor deze reis is EUR 2.150- p.p. 

Deze prijs geldt voor een groepsreis (een internationale groep die ter plekke samenkomt) alleen in bovengenoemde data. De prijs kan variëren afhankelijk van de wisselkoers van de Russische roebel. Neem contact met ons op om naar de actuele prijs te informeren.

Als u individueel wilt reizen is de richtprijs voor deze reis EUR 3.050- p.p. 

Deze prijs geldt voor een groep van minimaal 6 personen. Hoe groter de groep hoe lager de prijs per persoon. Actuele prijs wordt op aanvraag verstrekt.

De prijs is inclusief: 

 • Alle maaltijden (3 keer per dag) during the active part (from dinner on Day 3 to breakfast on Day 8)
 • English Guide service on the whole tour
 • Cook service on the whole tour
 • Basic equipment (tents, dishes, rafts etc. except sleeping bag)
 • Transport service (bus, all-terrain vehicle) 
 • accommodation at a 3*hotel and at a hotel in the resort area, DBL, with breakfasts 
 • Bathing in pools 
 • Salmon fishing at the lake 

De prijs is exclusief:

 • Vlucht naar en van Kamtsjatka (Petropavlovsk-Kamtsjatski)
 • Visum voor Rusland
 • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
 • Lunches in Milkovo (250 – 300 rubles). 
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventuele optionele excursies

Optionele excursies:

The helicopter excursion to Geyser Valley and Oezon caldera is held under favorable weather conditions and paid separately. In the tour season of 2019 the cost is 44000 rubles per person. 

Boat trip to Russkaya bay – 10500 rubles per person.
Boat trip around Avacha Bay and Pacific ocean – 5500 rubles per person. 

Zomer, de beste periode voor deze trip is van 5 juli tot 10 augustus. 

Winter Kamtsjatka (engelstalig) VERTREK GEGARANDEERD

Kamtsjatka in de winter is een ideale bestemming voor een sneeuwavontuur. Het is stoer, vurig en ongetemd. Dit ultieme Kamchatka winteravontuur omvat de beste elementen van één van de meest ongerepte plekken in Rusland: vulkanen bedekt met sneeuw, kale bergen, winderige kusten, warmwaterbronnen. Tijdens deze trip staat plezier hebben centraal: observeren van dieren in het wild, skiën op de kenmerkende hellingen van Kamtsjatka, een helikoptervlucht over het schiereiland, hondenslede- en sneeuwscootertocht. Dit wordt zeker een onvergetelijke belevenis.

Dag 1. Samenkomst op de luchthaven, transfer naar de stad Petropavlovsk-Kamtsjatski (25 km). Accommodatie in een hotel, vrije tijd. ‘s Avonds – gaat u naar het recreatiecentrum “Paratunka”, zwemmen in het thermale zwembad.

Dag 2.  Transfer met de auto naar het ‘Frosty Mountain’ downhill skicentrum (30 km). Skiën, snowboarden of langlaufen. Middagtour naar de warmwaterbronnen van de Zelenovsk-meren, zwemmen in thermale zwavelhoudende warmwaterbronnen. Terugkomst naar het hotel.

Dag 3. Eendaagse sneeuwscootertocht (6 à 7 uur) naar de voet van de Avatsjinskaja Sopka. 

Dag 4. Transfer met de auto naar de warmwaterbronnen van Malkinskie (120 km). Zwemmen, terug naar het hotel.

Dag 5. Hondensledetour (3 uur), excursie rond de sledehondenboerderij in Kamtsjatka. Middagtour naar de Pacifische kust. Wandelen langs de kust.

Dag 6. Citytrip inclusief bezoek aan het Museum van lokale geschiedenis en cultuur, naar de zeepier van Mokhovoy, Observeren de zeeleeuwen.

Dag 7. Dag zonder excursies. Optioneel: helikoptervlucht naar de Vallei van geisers, op voorwaarde dat er een mogelijkheid is om aan te sluiten bij een groep toeristen.

Dag 8. Bezoek aan de vismarkt. Winkelen voor souvenirs uit Kamtsjatka. Transfer naar de luchthaven.

The cost of this tour for 1 person is 75000 rubles, for dates : 
02-09.01, 19-26.02, 04-11.03, 08-15.04.
 
The extra pay for the accommodation in a single department is 17500 rubles

If the weather is favorable, a helicopter tour to the Valley of Geysers is arranged for an extra fee of 32000 rubles per person (provided there is a group of tourists wishing to make it). 

8 dagen / 7 nachten exclusief heen- en terugreis van en naar Nederland

Gegarandeerde vertrekdata 2019

02-09.01; 19-26.02; 04-11.03; 08-15.04 

Richtprijs voor deze reis is EUR 1.099- p.p. 

Deze prijs geldt voor een groepsreis (een internationale groep die ter plekke samenkomt) alleen in bovengenoemde data. De prijs kan variëren afhankelijk van de Russische roebel wisselkoers. Neem contact met ons op om naar de actuele prijs van de groepsreis te informeren en de mogelijkheid van een individuele reis te bespreken.

De prijs is inclusief: 

 • Overnachtingen in 3* hotel, (DBL), inclusief ontbijt
 • Transportation service for the tour except the excursion-free day
 • Engelstalige reisleiding
 • Museum tickets
 • Hondensledetocht
 • Sneeuwscootertocht
 • Visum uitnodiging

De prijs is exclusief:

 • Vlucht naar en van  Kamtsjatka (Petropavlovsk-Kamtsjatski)
 • Visum voor Rusland
 • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
 •  Overige maaltijden (300-400 RUB in a cafè), (500-700 RUB in een restaurant) 
 • Rental of downhill equipment (350 – 500 rub./hour), skipas (100 rub./lift) 
 •  Admission to swimming pools. (350 – 450 rub.) 
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventuele optionele excursies

Optionele excursies:

The helicopter excursion to Geyser Valley and Uzon caldera is held under favorable weather conditions and paid separately. 

The extra pay for the accommodation in a single department is 17500 rubles

Winter – lente: 1 december – 15 mei.

Fotogalerij

Close Menu