Noordelijke Kaukasus

In dit waanzinnig mooi gebied vindt u een combinatie van mooie bergachtige landschappen, oude monumenten, mineraal bronnen, natuur en eeuwen oude cultuur. 

Een hartelijk volk en een steeds verder ontwikkelende infrastructuur maken deze prachtige bestemming zeer aantrekkelijk voor de reizigers die op zoek zijn naar bijzondere, actieve en culturele vakanties.

De populariteit van deze regio groeit in hoge tempo. Steeds meer toeristen komen naar de Kaukasus om van de prachtige omgeving, rijke cultuur en geschiedenis te genieten.

Wij organiseren trips naar vrijwel alle bestemmingen van de Noordelijke Kaukasus. Kamperen, trektochten, paardentochten, off-road trips, ski-trips, survivaltochten en andere soorten trips zijn mogelijk in Kaukasus.

De Russische Noordelijke Kaukasus omvat bergachtige gebieden waaronder zeven deelrepublieken en twee krajs: Adygea, Kabardië-Balkarië, Noord-Ossetië, Karatsjaj-Tsjerkessië, Ingoesjetië, Tsjetsjenië, Dagestan, kraj Stavropolу en Kraj Krasnodar. Let op, voor sommige gebieden moet er, naast het reguliere visum, ook een speciale ‘grensgebiedvergunning’ aangevraagd worden.

Neem contact met voor meer informatie over het reizen naar Kaukasus via onze contact pagina of bel direct 06-44160077.

Reizen naar Noordelijke Kaukasus

Natuur & Cultuur trip: Schatten van Noordelijke Kaukasus

Een uitgebreide trip door de territoria van de deelrepublieken van de Noordelijke Kaukasus. Met een bezoek aan legendarische en zeer beroemde natuurmonumenten. Een kennismaking met de geschiedenis en cultuur. Tijdens deze trip zult u zeker uw ogen uitkijken: bergen, ravijnen, meren, watervallen, kloven, oude forten, torencomplexen, tempels, necropolis, moderne moskeeën, wolkenkrabbers, parken en thermale bronnen. U gaat van alles zien en beleven.

Day 1 Dagestan. Machatsjkala.

U wordt op de luchthaven in de hoofdstad van het “Land van Bergen” opgehaald en ingecheckt in een van de hotels in Machatsjkala. De Hooglanders noemden deze stad Anzhi-Kala – “parelstad”. De “parels” van de architectuur zijn het Staatsgebouw, de vestiging van de Rostov Universiteit en het Kumyk Theatrer. ‘s Avonds kunt u een wandeling maken door de Stadstuin, het Vriendschapsplein, een bezoek brengen aan het monument voor de Russische lerares, de Juma-moskee, de Heilige Dormition kathedraal. De trots en schoonheid van de inwoners van Machatsjkala is de berg Tarki-Tau. Volgens de legende, was er hier in de VII eeuw de hoofdstad van de Khazar Kaganate, en tot op de dag van vandaag is het uitkijkpunt en een aantal oude gebouwen bewaard gebleven. Als het weer het toelaat, kunt u langs het strand wandelen en een duik nemen in de Kaspische Zee. ‘s Avonds, na het genieten van de gerechten van de lokale kleurrijke cuisine, keert u terug naar het hotel. 

Dag 2 Dagestan. Derbent. Derbent muur. Fort Naryn-Kala.

Na het ontbijt gaan we naar één van de oudste steden ter wereld de Derbent “Gebonden poort”, gelegen in een smalle, 2-3 km brede, doorgang tussen de Kaspische Zee en de uitlopers van de Kaukasus. De stad dateert uit de vroege Bronstijd, het 4e millennium v.Chr. Derbent wordt door UNESCO erkend als een Werelderfgoed locatie. Hier bevinden zich de Armeense tempel van de Heilige Verlosser (1871), de Juma-moskee uit de VIII eeuw en de synagoge (1614). De oude stad wordt omringd door een dubbele muur van 3600 m lang – een monument van oude Perzische vestingarchitectuur. Anderhalf millennia lang werd de stad beschermd door de machtige vesting van Naryn-Kala. De binnenruimte van de muur die een oppervlakte van bijna 5 hectare heeft, laat u aan de oude tijden herleven. Thermen en waterreservoirs gebruikt tijdens de belegeringen zijn goed bewaard gebleven. U ziet ook een unieke kruisvormige ondergrondse ruimte met metselwerk – een vroegchristelijke kerk van de IVe-Ve eeuwen. U zult niet alleen onder de indruk zijn van de imposante gebouwen, maar u zult zich een echte tijdreiziger voelen. ‘s Avonds gaan we terug naar het hotel.

Dag 3 Dagestan. Akhulgo berg. Oentsoekoel dorp.

Na het ontbijt gaan wij de Akhulgo berg beklimmen (Alarmerende berg, een heilige plek voor moslims). De berg is omringd door bergketens – in het Oosten en Westen liggen de Gimrinsky en de Andijsky heuvelruggen, in het Noorden de Salatau. De top van Akhulgo wordt “geringd” door de snelstromende Andiyskoye Koisu-rivier, die om de piek buigt en het in een soort van schiereiland verandert. Een andere wonderplek is het Oentsoekoel, een dorpje comfortabel gelegen tussen de hoge bergketens van Dagestan. Vanaf de 18e eeuw is dit dorp bekend om zijn houtwerk kunst. Het hout is een eeuwige bron van inspiratie voor ambachtslieden. Stokken, speren, panelen, schalen, kisten, vazen, diner-sets, broches, dolkmantels, schalen – alles voor uw hart, alles voor de geliefde gasten van Dagestan!

Day 4 Dagestan. Canyon van de Sulak-rivier. Chirkey waterkrachtcentral en Chirkey reservoir. Barkhan Sarykum.

Na het ontbijt vertrekken we naar de diepste kloof in Eurasia, de Sulak-kloof. De exacte diepte is 1920 meter, dit is dieper dan de Grand Canyon in Colorado. Aan de rand van de kloof zal uw hart sneller gaan kloppen, zo indrukwekkend is de afgrond, die zich onder onze voeten bevindt.  In de diepte van de kloof ziet u het hemelse blauw van het “zijden lint” van de Sulak-rivier. Hier bevindt zich de grootste dam in de Noordelijke Kaukasus, de hoogste in Europa (233 m) gebogen dam van de Chirkei waterkrachtcentrale, een kunstmatig meer, een kleine azuurblauwe zee – het Chirkei reservoir. Op het azuurblauwe oppervlak van de “kunstmatige zee” kun je varen en geniet je van het uitkijk over de schilderachtige kusten en kleurrijke bergen.  Op weg naar Machatsjkala stoppen we bij de mysterieuze duin Sarykum. Hoe dit witte zandwonder in Dagestan verschenen is weet niemand. ‘s Avonds gaan we terug naar het hotel.

Dag 5 Tsjetsjenië. Grozny en Grozny City. Moskee Hart van Tsjetsjenië.

In de ochtend, na het ontbijt vertrekken we naar Grozny. Een stad van contrasten, de hoofdstad van de Tsjetsjenië en een dynamisch ontwikkelend business- en cultuurcentrum. Tegen de achtergrond van de majestueuze pracht van de bergen, bewonderen we hier een oude orthodoxe kerk, een moderne grote moskee, bewaard gebleven oude wijken en een moderne sportarena. Het begin van de stad – het fort van Grozny (1821), de geschiedenis van de stad word gekenmerkt door de vele veranderingen, waardoor de stad steeds nieuw leven werd ingeblazen en steeds mooier werd. We bezoeken Grozny City – het zakencentrum van de stad. De belangrijkste wolkenkrabber is de 40-verdiepingen tellende Phoenix, het hoogste woongebouw in Rusland. In de toekomst zou de 80-verdiepingen tellende Ahmad-toren de Phoenix toren moeten overstijgen in de vorm van een Vainakh-militaire toren. We zullen de moskee ‘Heart of Chechnya’ bewonderen, gebouwd naar het model van de Blauwe Moskee uit het oude Constantinopel. Het gebouw onderscheidt zich door witmarmeren pracht, luxe van schilderkunst en unieke kroonluchters. Vervolgens gaan we verder naar Vladikavkaz, de hoofdstad van Noord-Ossetië, voor accommodatie en rust.

Day 6 Ingoesjetië. Torencomplexen. Torens “Vovnushki”. Tempel van Thaba-Yerdy.

Na het ontbijt brengt de reis ons naar Ingoesjetië, het land van voorouderlijke woontorens en wachttorens. Eén van de complexen, in het Russisch – “Vovnushki”, is de winnaar geworden van de wedstrijd “Seven Wonders of the World in Russia”. In feite betekent de naam “Vovnushka” met de nadruk op de eerste lettergreep “Plaats van de gevechtstorens.” De Targim, Egi-Kale, Hamkhi-torencomplexen bewaakten de route van de Grote Zijderoute op het stuk van de Assinsky-kloof, via de noordelijke hellingen van de Grotere Kaukasus naar Magas – de “Stad van de Zon”. De plaats Wovnushka in de Targim holte, een voorbeeld van de natuur in de bergen: de snelle rivier Assa, de hoge rotsachtige rug van Ceil en het dichtste bos aan de schaduwzijde van de bergen. Massieve torens werden opgericht zonder fundering, recht op de leisteenrotsen. Stenen groter dan de hoogte van een persoon bieden stabiliteit aan de structuur. In de kloof van Assinski staat de eerste christelijke tempel in Rusland de Tkhaba-Yerdy, een zeldzaam monument uit de Middeleeuwen, dat de tradities van de architectuur van de Kaukasus en Transkaukasië combineert.

Day 7  Noord-Ossetië-Alanië. Dargavs – “stad van de doden”. Rotsvesting Dzivgis. Alan Klooster.

Na het ontbijt maken we kennis met de oude cultuur van Noord-Ossetië. Eén van de kenmerken van deze cultuur zijn ‘de steden van de doden’, waarvan de meest beroemde de Dargavs is, bestaande uit 97 cryptenhuizen met menselijke resten – botten, schedels en hele mummies. Vervolgens gaan we naar het Alansky-klooster in de fantastisch mooie Kurtatinsky-kloof. De basis van het complex is de Alani uitkijktoren uit de 18e eeuw, de hoofdtempel is een replica van een Byzantijnse tempel uit de 10e eeuw uit de hoofdstad van het oude Alanya. We bezoeken de rotsvesting Dzivgis, een monument dat is gecreëerd door de natuur en de handen van mensen. De grotten, gemaakt in kalksteen door water en wind, werden met mortelgebonden stenen gelegd. Niet alleen deze kolossale structuren zijn indrukwekkend, maar ook de ongelooflijke complexiteit van de bouw ervan. Alanië is ongetwijfeld de schatkamer van de rijkste cultuur van het late Sarmatische tijdperk. Later zullen we terugkeren naar het hotel en uitrusten tot de volgende drukke en volle dag.

Dag 8 Kabardië-Balkarië. Watervallen van Chegem. Baksan kloof. Polyana Narzanov. Elbroes. Polyana Azau.

Na het ontbijt gaan we op pad naar de Chegem-kloof, het koninkrijk van de Chegem-rivier en de mooiste watervallen van Rusland. Vervolgens gaan we naar de voet van de hoogste berg van Europa – Elbroes (5462 m), onderweg maken we kennis met de leukste plekken van de Baksan kloof, de grootste en bekendste in de Centrale Kaukasus, we bezoeken de prachtige Poliana van Narzans. Daarna beklimmen we de Polyana Azau (2300 m boven de zeespiegel) en checken we in het hotel in. Voor het donker wordt is het mogelijk om een wandelen te maken, de Polyana Azau is op elk moment van het jaar prachtig: u ziet de kloof begroeid met bos, een bergrivier die erlangs stroomt, de sneeuw die er tot eind april ligt. In de zomer genieten de toeristen van de verse groenten en bessen, zachte grastapijten en bloemen.

Day 9 Kabardië-Balkarië. Elbroes. Kabelbaancomplex “Elbroes”.

Na het ontbijt is er de klim naar het Mir-station (3450 m boven de zeespiegel) en verkennen we de omgeving: fascinerende panorama’s van het Kaukasus-gebergte en het Elbroes-gebergte. Onderweg leren we de geschiedenis van de verovering van één van de mooiste toppen van de wereld, een slapende vulkaan, waarmee vele mystieke gebeurtenissen verbonden zijn. Van een duizelingwekkende hoogte zullen we het koninkrijk van rotsen, ijs en eeuwige sneeuw bewonderen! Geïnteresseerden in de geschiedenis kunnen het Museum van Militaire Glorie van de verdedigers van Elbroes tijdens de Grote Patriottische Oorlog bezoeken, terwijl anderen naar een café kunnen gaan, waar ze een lokaal gebak, warme schotels, thee, koffie en glühwein kunnen proberen. Nadat we van de berg zijn afgedaald, keren we terug naar het hotel in de Polyana Azau en rusten we uit.

Day 10 Kaukasische Minerale Wateren. PjatigorskKaratsjaj-Tsjerkessië. Het thermencomplex “Parel van de Kaukasus”. Dombay.

Vandaag, na het ontbijt, zullen we een lange reis maken van Kabardië-Balkarië naar Karachay-Cherkessia. We stoppen in de hoofdstad van het Federale District Noord-Kaukasus, de grootste stad van de Kaukasische Minerale Wateren – Pjatigorsk, wij bewonderen het Tambukan-meer, de legendarische bergen van Beshtau en Mashuk, maken kennis met de verhalen en historische gebeurtenissen van de regio. We lopen ook door de badplaats, zien de bekende plaatsen waar Lermontov ooit verliefd op werd, we maken een wandeling langs het “Bloementuin” park, waar we beroemde plekken bezoeken – de berg met de sculptuur “de Arend”, de grot van Diana en de Academic Gallerei. Als we iets hoger klimmen, genieten we van het prachtige uitzicht op de stad en de bergen vanaf de hoogte van de Mikhailovsky uitloper van de Mashuk Ridge, waar de Eolische Harp zich bevindt. Van Pjatigorsk loopt de weg door het beroemde complex van de geneeskrachtige thermale bronnen “Parel van de Kaukasus” naar het all-season resort Dombay. Hier zullen we in het hotel inchecken en uitrusten.

Day 11 Karatsjaj-Tsjerkessië. Dombay. Moussa-Achitara.

Na het ontbijt beklimmen we de beroemde berg Moussa-Achitara (Crying Moussa). In de winter is deze berg zeer geliefd door de skiërs, en in de zomer is het een prachtig observatiedek met een panoramisch uitzicht op de 30 kilometer lange, besneeuwde bergketen. Naaldbossen, alpenweiden, snelle rivieren, glinsterende watervallen, besneeuwde bergtoppen en spiegelende gletsjers, schilderachtige kloven en toppen van alle vormen – deze rijkdom creëert de unieke schoonheid van de omgeving van Dombay. Onze gids vertelt over de legenden van de regio, maakt u bekend met de geschiedenis van Dombay. Na het afdalen van de berg, kunt u de lokale markt bezoeken en souvenirs kopen. Bij terugkomst in het hotel kunt u uitrusten en inpakken om de volgende dag naar huis te gaan.

Day 12 Karatsjaj-Tsjerkessië. Sohaninsky-tempel. Mineralnye Vody.

Tijd om naar huis te gaan. Vandaag zullen we de heilige berg Shoan beklimmen (“Het Heiligdom”) waar de oudste Christelijke kathedraal, gebouwd in naam van Sint-George de Zegevierende, te bewonderen is. Dit is een Alaniaanse tempel uit de eerste helft van de X eeuw, de parel van de Byzantijnse architectuur, erkend als het belangrijkste monument voor de Russische orthodoxe kerk. Na deze spirituele excursie gaan we naar Mineralnye Vody. Waar u naar de luchthaven wordt gebracht.

De fascinerende, informatieve reis door Noordelijke Kaukasus is ten einde. Wij weten het zeker – u zult naar huis terugkeren met levendige herinnering aan de schoonheid en pracht van de Kaukasus. U zult het jammer vinden afscheid te moeten nemen van de bergen!

12 dagen / 11 nachten

Er is een mogelijkheid om het aantal dagen op de tour te verhogen of te verlagen. Neem contact op met de manager om het verkorte of uitgebreide programma te berekenen. De volgorde van excursies in de tour kan naar eigen goeddunken van de gids worden gewijzigd.

Dagestan: Machatsjkala, Derbent, fort Naryn-Kala, Akhulgo berg, Oentsoekoel dorp, Sulak canyon, Chirkej Dam, Sarykum duindomain – Tsjetsjenië: Grozny-city, de moskee “Hart van Tsjetsjenië” – Ingoesjetië: toren complexen, torens Vovnushki, “Thaba- Erdy” tempel  – Noord-Ossetië:  Dargavs Necropolis, Dzivigis vesting, Alanian klooster – Kabardino-Balkarië: Chegem watervallen, Baksan gorge, Glade van Narzan, Elbroes, Azau glade – Pjatigorsk – Karatsjaj-Tsjerkessië: thermische complex “Parel van de Kaukasus”, Dombay, Mussa-Achitara, Te Erda, Sjoaninskiy chram – Mineralnye Vody

Neem contact met ons op om naar de prijs voor deze trip te informeren. 

28 april – 13 oktober

Deze trip is geschikt voor deelnemers van elk niveau van fysieke fitheid. Niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 10 jaar; mensen met hartconditie en ziekten van musculoskeletale systemen.

Aantal personen in een groep: max 10.

Fotogalerij

Close Menu