Visum voor Rusland

Om naar Rusland te kunnen reizen is een visum verplicht. Het visum kunt u zelf bij het Russische consulaat  ofwel het Visa Service Centre aanvragen of u kunt dit ons laten doen.

Als u een reis boekt bij Echt Rusland, vragen wij normaliter een toeristisch visum voor u aan. Ook als u bij ons geen reis boekt, kunnen wij voor u uw visumaanvraag verzorgen.

Toeristenvisum

Een toeristische visum mag voor een periode van niet meer dan 30 dagen uitgegeven worden en mag single-entry (eenmalig) of double-entry (alleen als u tijdens uw verblijf in Rusland ook naar aan Rusland grenzende landen reist) zijn.

Om een toeristisch visum aan te vragen heeft u een toeristische uitnodiging nodig. Deze bestaat uit twee delen: een bevestiging van uw reservering en de voucher van het hotel waar u zult verblijven. Voor een toeristische uitnodiging kunt u zelf zorgen, maar als u uw visum bij ons aanvraagt zorgen wij er voor. Als u een hotel bij ons boekt is dan de uitnodiging gratis.

De normale procedure op het consulaat duurt 6 werkdagen. 

Bij aankomst in Rusland moet uw visum worden geregistreerd, dit moet gebeuren in het OVIR (de lokale afdeling van het Ministerie van Binnenlandse zaken). Deze registratie wordt gewoonlijk verzorgd door de medewerkers van het hotel dat uw uitnodiging heeft verzorgt of het Russisch reisbureau.

Benodigde documenten aanvraag toeristisch visum.

  1. Uw paspoort, dat geldig is tenminste 6 maanden na de vervaldatum van het visum en tenminste 2 lege pagina’s naast elkaar heeft.
  2. Het volledig (online) ingevulde en uitgeprinteaanvraagformulier. Dit kunt u vinden ophttps://visa.kdmid.ru/PetitionChoice.aspx (wachtwoord: echtrusland). Uiteraard kunt u op onze hulp rekenen bij het invullen van het formulier.
  3. Twee recente, identieke pasfoto’s van goede kwaliteit in het officiële paspoortformaat (35 mm x 45 mm, bxh).
  4. Een kopie van reis- of ziektekostenverzekering. Let op, het is noodzakelijk dat op de polis vermeld wordt dat deze geldig is in de Russische Federatie of een werelddekking heeft. Het is ook mogelijk dat uw werkgever/onderneming zich garant stelt voor de eventuele medische kosten, hiervan heeft u dan een schriftelijke verklaring nodig. 
  5. Geldige uitnodiging (ook via Echt Rusland te regelen).

Kosten toeristische visum:

  • Uitnodiging: €45,00 (verblijf van 15 dagen) of €60,00 (verblijf van 30 dagen).
  • Consulaatkosten: 65 Euro (normale procedure).
  • Service kosten: 49 Euro (excl. btw), 19 Euro (excl. btw) per paspoort vanaf het derde paspoort.

Privé visum

Een privé visum is een visum dat normaal gesproken nodig is om vrienden en familie te bezoeken in Rusland. Om in aanmerking te komen voor dit type visum heeft u een uitnodiging nodig vanuit Rusland.

Een originele uitnodiging kan aangevraagd worden door degene die u in Rusland ontvangt, bij het OVIR (de lokale afdeling van het Ministerie van Binnenlandse zaken). Degene die u uitnodigt is verplicht om u binnen enkele dagen na uw aankomst in Rusland bij het OVIR te registreren en binnen enkele dagen na uw vertrek uit Rusland bij het OVIR door te geven dat u weer bent vertrokken.

De aanvraag van een privé visum bij het Russisch consulaat kunnen wij voor u verzorgen als u alle benodigde documenten, inclusief uitnodiging, aan ons bezorgt. De aanvraagprocedure bij het Russische consulaat duurt ongeveer 6 werkdagen.

Benodigde documenten aanvraag  privé visum.

  1. Uw paspoort, dat geldig is tenminste 6 maanden na de vervaldatum van het visum en tenminste 2 lege pagina’s naast elkaar heeft.
  2. Het volledig (online) ingevulde en uitgeprinteaanvraagformulier. Dit kunt u vinden op https://visa.kdmid.ru/PetitionChoice.aspx (wachtwoord: echtrusland). Uiteraard kunt u op onze hulp rekenen bij het invullen van een formulier.
  3. Twee recente, identieke pasfoto’s van goede kwaliteit in het officiële paspoortformaat (35 mm x 45 mm, bxh).
  4. Een kopie van reis- of ziektekostenverzekering. Let op, het is noodzakelijk dat op de polis vermeld wordt dat deze geldig is in de Russische Federatie of een werelddekking heeft.
  5. Geldige uitnodiging – een originele uitnodiging van het Russische Ministerie van Binnenlandse Zaken (FMS).

Kosten privé visum:

  • Consulaatkosten: 65 Euro (normale procedure), 100 Euro (spoedprocedure).
  • Service kosten: 49 Euro (excl. btw),  19 Euro (excl. btw) per paspoort vanaf het derde paspoort.

Zakelijk visum

Als u naar Rusland wilt reizen in verband met uw werk, heeft u een zakelijk visum nodig. Een zakelijk visum kan single-entry (maximaal 1 maand geldig), double-entry (maximaal 3 maanden geldig) of multiple-entry zijn.

Om een zakelijk visum aan te vragen is een zakelijke uitnodiging vereist. Voor een single en double entry visum duurt de standaard procedure voor het aanvragen van een officiële uitnodiging via het Ministerie van Binnenlandse Zaken (MVD) in Rusland ongeveer 10 werkdagen. En ongeveer 20 dagen voor een multiple entry visum.

Het is ook mogelijk dat een Russisch bedrijf u per brief uitnodigt. Deze uitnodiging moet wel aan een aantal eisen voldoen en is meestal binnen een dag te regelen. Bij de aanvraag moeten aanvullende documenten worden toegevoegd, onder andere een werkgevers verklaring. 

Het Russische consulaat neemt normaal 6 werkdagen nodig om uw aanvraag te verwerken, een spoed procedure duurt 4 werkdagen (u moet kunnen aantonen dat er sprake is van urgentie, het consulaat beslist of er inderdaad sprake is van urgentie).

De verwerking van een multiple-entry visum aanvraag duurt +/- 9 dagen.

Bij aankomst in Rusland moet uw visum worden geregistreerd. Deze registratie wordt gewoonlijk verzorgd door een hotel waar u verblijft of door de uitnodigende organisatie.

Benodigde documenten aanvraag zakelijk visum.

  1. Uw paspoort, dat geldig is tenminste 6 maanden na de vervaldatum van het visum en tenminste 2 lege pagina’s naast elkaar heeft.
  2. Het volledig (online) ingevulde en uitgeprinteaanvraagformulier. Dit kunt u vinden ophttps://visa.kdmid.ru/PetitionChoice.aspx (wachtwoord: echtrusland). Uiteraard kunt u op onze hulp rekenen bij het invullen van een formulier.
  3. 2 recente, identieke pasfoto’s van goede kwaliteit. De pasfoto’s moeten van het officiële paspoortformaat zijn: 35 mm breedte x 45 mm hoogte.
  4. Een kopie van reis- of ziektekostenverzekering. Let op, het is noodzakelijk dat op de polis vermeld wordt dat deze geldig is in de Russische Federatie of een werelddekking heeft. Het is ook mogelijk dat uw werkgever/onderneming zich garant stelt voor de eventuele medische kosten, hiervan heeft u dan een schriftelijke verklaring nodig. 
  5. Geldige uitnodiging (ook via Echt Rusland te regelen). Uitnodigingsbrief van het Russische bedrijf. 
  6. Voor een multiple entry visum zijn de kopieën van de laatste Russische visum en inreisstempels van het afgelopen jaar vereist.

Kosten zakelijke visum:

  • Uitnodiging
 

Standaardprocedure

Spoedprocedure

Single entry, 1 mnd.

€ 130,00

€ 165,00

Double entry, 3 mnd.

€ 160,00

€ 195,00

Multiple entry, 12 mnd.

€ 295,00

€ 350,00

Multiple entry, 2 – 5 jaar

€ 495,00

€ 495,00

  • Consulaatkosten: 65 Euro (normale procedure), 100 Euro (spoedprocedure).
  • Service kosten: 49 Euro (excl. btw),  19 Euro (excl. btw) per paspoort vanaf het derde paspoort.

Waarom uw visum via Echt!RUSLAND aanvragen

Ervaring

Onze zeer ervaren visumkoerier is altijd up-to-date wat betreft de steeds aanscherpende visumprocedures op het Russische consulaat.

Persoonlijke aanpak

Wij besteden altijd de nodige aandacht aan uw Russisch visum aanvraag. De gecompliceerde aanvragen, als u meerdere keren het land binnen moet komen of als u ex-USSR burger bent behandelen wij zorgvuldig.

Ondersteuning

Wij verzorgen uw Russisch visum aanvraag van top tot teen, inclusief het invullen van visumformulier en andere formulieren, b.v. een formulier voor ex-USSR burgers. Zo nodig verstrekken wij een visum uitnodiging.

Onze bestemmingen

Close Menu