Sachalin en Koerilen

Het grootste eiland van Rusland, Saсhalin ofwel Sakhalin, ligt in de Zee van Okhotsk en in de Japanse Zee. Sachalin trekt reizigers met zijn verscheidenheid aan landschappen en de unieke mix van Russische en Japanse culturen.
 
Ten oosten van Sachalin liggen de Koerilen-eilanden, één van de meest ontoegankelijke plaatsen van Rusland. Er is geen toeristische infrastructuur op de Koerilen-eilanden, maar de unieke natuur en landschappen compenseren alle ongemakken.
 
Wat voor soort avontuur staat op Sachalin en Koerielen op u te wachten? Om te beginnen, autotrips en trektochten naar de mooiste natuurgebieden, vulkanen (waarvan de meeste actief zijn), meren,  nationale parken, warmwaterbronnen. Verder vogelreizen en ornithologische excursies, fotoreizen, safari’s, reizen voor biologen en andere liefhebbers van natuur en prachtige uitzichten.
 

U zal werkelijk fantastische landschappen ontdekken: vulkanen en warmwaterbronnen, gestrande schepen en verlaten gepantserde voertuigen, de sporen van de Japanners, lage bomen en hoog, menselijke groei, gras.

Reizen naar het Sachalin-eiland en de Koeril-eilanden

Reis naar het Sachalin-eiland

7 dagen / 6 nachten (exclusief de heen-/terugreis naar en van Yuzhno-Sakhalinsk)

Hoogtepunten

Richtprijs EUR 0- p.p.

Dag 1 Yuzhno-Sakhalinsk

Aankomst in Yuzhno-Sakhalinsk. Ontmoeting met de gids op het vliegveld. Transfer naar het hotel, accommodatie.

14:00 – 17:00 uur – City-tour met gids door de stad Yuzhno-Sakhalinsk met een wandeling langs de belangrijkste straten van de stad, bezoek aan het Spoorweg museum, monumenten van de ontdekkers van Sakhalin, Memorial complex “Pobeda” toegewijd toegewijd ann de overwinning van 1945, cathedral “De geboorte van de Christ”. De city-tour eindigt in het het plaatselijke geschiedenismuseum (zonder gids).
Terugkeren naar het hotel op eigen gelegenheid.
19:00 – welkomstdiner. Ontmoeting met de reisleider, bespreking van het reisprogramma.

Dag 2 Kaap “Velikan”, Kaap “Ptitchij”

Route: Yuzhno-Sakhalinsk – nederzetting Okhotskoye – Kaap “Velikan” – het zuidelijke deel van Sachalin-eiland 

08:00 – Ontbijt in het hotel.
09:00 – Vertrek naar Kaap “Velikan” (Gigant). De reis duurt ca. 2,5 uur (135 km enkele reis).
Kaap “Velikan” is een natuurmonument, een van de mooiste en meest verbazingwekkende zeekusten van Sakhalin-eiland. Grillige kliffen, in de contouren waarvan de ene een leeuw ziet die uit de zee komt, en een ander een mysterieus kasteel en de derde een hoofd van een gigantische reus die van de rand van het water dommelt. De torenhoge rotsen zijn verspreid langs de hele kust van de kaap “Ptitchij” tot kaap  “Velikan”. De stenen bogen die u hier en daar ziet, gemaakt door de grootste architect – de Natuur – verbazen met hun grootsheid. Op de toppen van de rotsen en bogen gieren zeemeeuwen rond, aalscholvers zitten trots en haasten de gierzwalken. Langs een smalle strook van een zandstrand strekken zich de sparrenbossen  uit. Hier kunt u één van de meest verbazingwekkende verschijnselen van de natuur observeren – de voortplantingsbeweging van de Pacifische zalm, namelijk de roze zalm, als uw reis voor de periode van juli tot augustus valt.

Warme lunch aan de kust (vissensoep in Sakhalin-stijl, Koreaanse salades met wilde kruiden: varen, klis, thee/koffie)
17:00 – Vertrek naar Yuzhno-Sakhalinsk.
19:00 – Aankomst in de stad.
Diner op eigen gelegenheid.

Dag 3 Overblijfsel “Ljaguschka” – de kikker (een plaats van “kracht”)

Route: Yuzhno-Sakhalinsk – het dorp Vestotschka – een rotsachtige uitloper “Ljaguschka” (kikker) – Yuzhno-Sakhalinsk (het zuidelijke deel van het eiland Sakhalin)
09:00 – Ontbijt in het restaurant van het hotel.
09:30 – Vertrek naar de route, 30 minuten (12 km) met het openbaar vervoer naar het dorp Vestotschka en verder te voet.
Men zegt dat de buurt van het dorp Vestotschka is het energiecentrum van Sachalin-eiland. De “Ljaguschka”-rots is een unieke natuurverschijnsel van 70 miljoen jaar oud, een zeer ongewone krachtplek. U reist langs het ecologische pad naar de voet van de berg duurt (ca. 20 minuten). Daarna maakt u een korte maar steile klim op het overblijfsel van de “Ljagushka”, (ca. 20-30 minuten). 

Dag 4

juli – september

Fotogalerij